ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥ

pedofilia2

Ο παιδόφιλος συχνά είναι πολύ ελκυστικός, στα παιδιά που αποτελούν υποψήφια θύματα. Μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του, δωρεάν σε αθλητικά σωματεία, ομάδες προσκόπων ή άλλες οργανώσεις που αφορούν νέους. Κάποιοι δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον σε παιδιά, που οι γονείς τους βρίσκονται στο κοντινό φιλικό ή οικογενειακό περιβάλλον.

Όλοι μας αγαπάμε τα παιδιά. Θέλουμε όμως και τον προσωπικό μας χρόνο. Οι παιδόφιλοι προσπαθούν να είναι όσο περισσότερο γίνεται με παιδιά.

Συχνά έχουν καλές διαπροσωπικές ικανότητες με τα παιδιά και μπορούν εύκολα να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους.

Πλησιάζουν τους έφηβοpedofilia3υς, κατεβαίνοντας στο επίπεδό τους δηλ. ακούγοντας την ίδια μουσική ή λέγοντάς τους πως τους καταλαβαίνουν όταν διαφωνούν με τους γονείς τους.

Οι παιδόφιλοι είναι συχνά άτομα ναρκισσιστικά και αντικοινωνικά. Δεν έχουν ενσυναίσθηση (δηλ. ικανότητα να μπουν στη θέση του άλλου και να κατανοούν πως νοιώθει, πως σκέπτεται) για τα θύματά τους και ούτε μετανοούν για τις πράξεις τους.

Εκμεταλλεύονται τα αδύναμα σημεία του θύματος τους. Το παιδί που έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση, φοβίες αναπηρία, κακές σχέσεις με τους γονείς του, τα αδέλφια ,τους φίλους , τους δασκάλους ή τους συνομηλίκους του. Παιδιά που προέρχονται από βίαιο οικογενειακό περιβάλλον, το οποίο τους έχει δημιουργήσει την τάση να αναμένουν την κακοποίηση ως κάτι αναπόφευκτο και «φυσιολογικό», είναι υποψήφια θύματα.

ΠΡΟΛΗΨΗ

Α) Τα παιδιά δεν πρέπει να τα αφήνουμε μόνα τους με αγνώστους.

Β) Πρέπει να τα μάθουμε, τι να κάνουν, όταν αντιμετωπίζουν μια δυσάρεστη κατάσταση – να βάζουν τις φωνές, να τρέχουν, να ζητάνε βοήθεια.

Γ) Τα περισσότερα παιδιά που παρενοχλούνται σεξουαλικά γνωρίζουν το θύτη, άρα δεν αρκεί η σύσταση των γονέων να μην εμπιστεύονται αγνώστους. Θα πρέπει να πούμε στο παιδί μας ότι κανένας δεν επιτρέπεται να το αγγίζει, ή να του ζητάει να τον αγγίξει, με τρόπο τέτοιο που να το κάνει να νοιώθει αμηχανία ή φόβο.

Δ) Να μάθουμε στα παιδιά μας να λένε «Όχι» σε ανάλογες περιπτώσεις και να μας αναφέρουν άμεσα ότι τους συμβαίνει.

Ε) Επίσης πρέπει μάθουμε στα παιδιά μας, ότι κανένας ενήλικας δεν πρέπει ποτέ να τους ζητήσει να κρατήσουν μυστικό ένα άγγιγμα ή ένα φιλί.

Στ) Τα παιδιά χρειάζονται την επίβλεψή μας στο διαδίκτυο.

Να γνωρίζουμε τι κάνουν και με ποιους συνομιλούν. Μην δρουν ανεξέλεγκτα, οι κίνδυνοι καραδοκούν, κυρίως στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Με σωστή ενημέρωση, δίχως υπερβολές και κυρίως με σωστή επίβλεψη των παιδιών μας, θα καταφέρουμε να τα θωρακίσουμε, σε όποια δυσκολία κι αν συναντήσουν στη ζωή.

About the author /


Ο τρόπος που στέκομαι και αντιμετωπίζω κάθε σχέση μου. Ο σεβασμός στα θέλω μου αλλά και στα θέλω του άλλου. Έχοντας σαν εφόδιο αλλά και μπούσουλα τις θεωρίες που υπάρχουν και πάντα πατώντας σ αυτές, φτιάχτηκε αυτή η ιστοσελίδα.

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *